APIUS a sărbătorit 10 ani de activitate!

Postat de apius / Evenimente, Noutati, Без категории / Nu sunt comentarii

În data de 8 septembrie, oamenii de afaceri, producătorii, designerii autohtoni, dar și susținătorii industriei ușoare din Moldova, au fost alături de APIUS, asociația care a sărbătorit 10 ani de aniversare. De-a lungul timpului, Asociația Patronală din Industria Ușoară a reușit să crească, să se dezvolte și să creeze proiecte valoroase.

“Timp de 10 ani, APIUS s-a dezvoltat enorm, de la un grup de inițiativă cu câteva persoane, în frunte cu Tudsc00938dor Iacovlenco, până la o asociație cu aproximativ 80 de membri. De-a lungul timpului, am pus pe roate mai multe proiecte valoroase, printre care și “Din Inimă”, care are drept scop promovarea designerilor autohtoni. Recent, am creat ZIPhouse-ul, un centru inovațional specializat în design și tehnologii în industria ușoară, conceput să ofere studenților, tinerilor designeri și specialiștilor din ramură un mediu creativ, resurse tehnice avansate și asistență instructivă de performanță. În ultimii 4 ani, APIUS a preluat inițiativa și a promovat intens producătorii autohtoni prin diverse evenimente, a lansat magazine “Din Inimă”, a venit cu idei inovaționale. Aseară, a fost o aniversare simbolică, în cadrul căreia am avut alături atât companii cu istorie și greutate, cât și producători regionali și designeri începători, care au nevoie de suportul Asociației. Cei mai activi membri, care au avut un aport considerabil la dezvoltarea sectorului industriei ușoare, au primit diplome. Ținem să mulțumim partenerului strategic USAID, care timp de 10 ani a fost un motor de bază în creșterea Asociației.”, a declarat Alexandra Can, Presedinte APIUS.

14212831_1197397390313874_1245594921642876514_n“Apius a avut un aport esențial la dezvoltarea brandurilor din Moldova. Au fost deschise multe oportunități de afaceri si de colaborare interne si internaționale. Aseară, a fost un eveniment frumos, o atmosferă degajată alături de colegii din industria ușoară. Au fost prezenți și oaspeți din străinătate, care au venit cu propuneri de proiecte pentru dezvoltare întreprinderilor mici și mijlocii.”, a declarat designerul Irina Calancea.
Și bloggerița Daniela Dermengi, cea care promovează cu orice ocazie brandurile autohtone, are doar cuvinte de laudă la adresa Asociației Patronale din Industria Ușoară.

 

Aici puteti viziona partea oficiala a evenimentului, transmisa online pe privesc.eu

https://www.privesc.eu/arhiva/68741/Asociatia-Patronala-a-Industriei-Usoara-la-10-ani-de-activitate

şi o mică retrospectivă cum a fost evenimentul:

https://www.youtube.com/watch?v=zP4eMhCwsz0

 

Lasa un comentariu


*

unde suntem ? click pentru google map