MOLDOVAN BRANDS RUNWAY va reuni în premieră branduri moldovenești și ucrainene într o prezentare de modă

Brandurile autohtone de modă reunite sub umbrela DININIMA își vor prezenta colecțiile de  primăvară-vară 2023 printr-o defilare de modă – MOLDOVAN BRANDS RUNWAY, eveniment  organizat în premieră cu pilonul industriei de fashion din Europa de Est – Ukrainian Fashion  Week, la care vor participa și branduri ucrainene. 

Evenimentul MOLDOVAN BRANDS RUNWAY (MBR) va avea loc în Chișinău, la Centrul  MEDIACOR, pe 18 martie 2023, începând cu ora 15:00. 

MOLDOVAN BRANDS RUNWAY este o platformă de colaborare și promovare a talentelor de  fashion autohtone, printre care branduri consacrate parte a identității DININIMA: L.Storojuc,  Ionel, Tricon My Revival, Alina Bradu, O’devalle, Evadeya, Sekana, Correct, Vistline  și Georgette. Producătorii vor lansa în premieră colecții realizate prin colaborări creative cu  designeri internaționali din Ucraina, Italia și Marea Britanie. Pe lângă colecțiile vestimentare  ale brandurile autohtone consacrate, vor fi prezentate și două branduri de fashion ucraineneSidletskiy și Rito.  

Evenimentul monden, MOLDOVAN BRANDS RUNWAY, este o ocazie deosebită și pentru  consumatori, care pe lângă descoperirea trendurilor și a creațiile branduri moldovenești și  ucrainene, vor putea putea procura piesele vestimentare prezentate pe podium.  La MOLDOVAN BRANDS RUNWAY va fi organizat un Pop-Up Shop în pauzele dintre  defileuri, unde piesele vestimentare și diverse accesorii vor fi expuse la prețuri speciale.  

Prin conectarea producătorilor din industria ușoară din Republica Moldova cu cei din Ucraina  sunt create oportunități de colaborare transfrontalieră, și sprijin reciproc. Astfel, evenimentul  MOLDOVAN BRANDS RUNWAY se aliniază tendințelor internaționale și plasează Moldova pe  harta și calendarul regional al evenimentelor de fashion. 

MOLDOVAN BRANDS RUNWAY este organizat de Asociația Patronala din lndustria Ușoară  (APIUS) și ZIPHOUSE în parteneriat cu Ucrainian Fashion Week, cu suportul Proiectului  Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID și Suedia și cu susținerea partenerilor  guvernamentali Agenția de Investiții și ODA.

Follow us