DESPRE Asociația Patronală a Industriei ușoare (APIUS)

—  

Consolidarea industriei fashion în Republica Moldova

Istorie

Asociația Patronală a Industriei ușoare (APIUS) reprezintă comunitatea producătorilor locali de îmbrăcăminte, tricotaje, articole din piele, încălțăminte și accesorii și este dedicată dezvoltării competitive a industriei ușoare, reprezentând nevoile mediului privat, suportului guvernamental și experiența a unor organizații profesionale similare.

Din 2012, asociația și-a consolidat capacitatea cu suportul partenerilor strategici USAID, Guvernul Suediei, UK Aid și CBI. La fel, din 2014, APIUS și-a consolidat colaborarea și parteneriatul cu Agenția de Investiții a Moldovei, obținând sprijin pentru accesarea a peste 40 de expoziții și târguri internaționale.

La 6 noiembrie 2016, Republica Moldova, reprezentată de APIUS, a devenit membru al Consiliului European al modei (EFC).

În prezent, membrii APIUS acoperă toate segmentele activității industriei ușoare: îmbrăcăminte pentru femei și bărbați, îmbrăcăminte pentru copii, lenjerie, încălțăminte, articole din piele și accesorii.

Misiune

Misiunea APIUS este de a reprezenta, promova, susține și apăra interesele economice, tehnice și juridice comune ale membrilor, reprezentanților industriei ușoare, prin creșterea competitivității acestora pe piața locală și internațională.

Viziune

Viziunea noastră este de a crea o industrie a modei mai puternică în Moldova prin creșterea valorii adăugate a produselor de modă locale și răspândirea etichetei “Made in Moldova” în toata lumea.

Direcții strategice

Rapoarte anuale

Echipa

Bordul