Smart Factory Awarding

Companiile autohtone din industria ușoară, inginerie și sectoarele de producție din Republica Moldova s-au transformat în „fabrici inteligente” datorită granturilor obținute prin programul „Smart Factory”. Această inițiativă este implementată de Proiectul Tehnologiile Viitorului în Moldova și finanțată de USAID, Suedia și Marea Britanie în parteneriat cu Asociația Patronală din Industria Ușoară.
Cu ajutorul acestor investiții, companiile au reușit să implementeze linii de producție automatizate și procese eficiente care au dus la îmbunătățirea performanței financiare și a calității produselor. Pe lângă aceasta, acestea au beneficiat și de suport pentru a implementa un Sistem de Management Integrat (în loc de ISO SMI sau conform standardelor ISO), deschizându-și astfel noi oportunități pe piața internațională.
Eforturile și realizările acestor companii au fost apreciate și susținute de reprezentanții ambasadelor Regatului Unit și Suediei, care au evidențiat importanța investițiilor în industria ușoară și sprijinul acordat antreprenorilor locali.
„Doar împreună putem contribui la dezvoltarea lanțului valoric și a valorii adăugate în industria ușoară”, afirmă Marcela Lozovanu, directoare executivă APIUS.
Programul „Smart Factory” va continua să funcționeze până în noiembrie 2023, susținând inovația și dezvoltarea sectorului de producție din Republica Moldova. Este o veste excelentă pentru economia țării și pentru antreprenorii noștri talentați!

Follow us