MOLDOVAN BRANDS RUNWAY SS 24: O FUSIUNE SPECTACULOASĂ DINTRE MODĂ ȘI ARTA DIGITALĂ

Chisinau, Moldova – A treia ediție a Moldovan Brands Runway (MBR), care a avut loc în zilele de 29-30 martie, s-a desfășurat triumfător sub o vreme neașteptat de caldă, demonstrând spiritul inovator și talentul creativ al scenei de modă din Moldova. Cu tema ” Whispers of the Deep „, evenimentul din acest an i-a purtat pe participanți într-o călătorie profundă în relația simbiotică dintre modă și lumea maritimă, ridicând semnificativ standardele pentru evenimentele de modă din Moldova.

 

O Intersecție a Talentului Fără Frontiere
Catwalk-ul s-a luminat cu colecțiile de Primăvară-Vară ale a 17 designeri distinși din Moldova, România, Georgia și Ucraina, printre care OK KINO, Julia Allert, L. Storojuc, Valentina Vidrașcu, Andra Handaric (RO), BAHRIM (RO), Șotropa, Sekana, Georgette, Ionel, EHO, Mallena, March Again, Tricon, Nicole Storm, Barbara Collection și prezentarea colectivă Dofamin Concept Space (Bevza, GUDU, J’amemme, Aleksandre Akhalkatsishvili, Ruslan Baginskiy etc.) (UA/GE). Propunerile lor au variat de la croieli și palete minimalistice la designuri vivid colorate, piese cu inspirație din portul tradițional și piese care reflectă inspirații din diverse culturi.

Fiecare colecție a fost completată în mod unic de arta digitală captivantă a artistului francez Maotik, combinând moda cu arta digitală de ultimă generație. Evenimentul a stârnit un interes considerabil, sala fiind plină de mulți participanți care au admirat creativitatea și măiestria prezentată.

 

Artă Interactivă și Invitații Internaționali
Între prezentări, invitații au fost răsfățați cu instalațiile de artă interactive și captivante ale lui Maotik, care au împodobit scena principală, sala și expoziția digitală. Expoziția digitală a inclus și lucrările captivante pe teme acvatice ale artiștilor Milkorva și Rus Khasanov, aducând adâncime și diversitate explorării artistice a evenimentului.

MBR SS24 a atras cei mai stilați locuitori ai Chișinăului, precum și invitați internaționali din Franța și Danemarca, reprezentanți ai guvernului, bloggeri, stiliști și jurnaliști. Un aspect deosebit al evenimentului a fost street style-ul participanților, mulți dintre ei fiind îmbrăcați pentru a răspunde temei evenimentului, evidențiind individualitatea și gândirea creativă a comunității din Moldova.

Admirarea Unanimă și Momentum Ascendent
Feedback-ul de la participanți a fost pozitiv, reflectând o apreciere în creștere și anticipare pentru industria de modă în evoluție a Moldovei. Integrarea reușită a modei și artei digitale la MBR SS24 nu doar că a stabilit un nou standard pentru viitoarele ediții, ci a subliniat și potențialul modei moldovenești pe scena internațională.

Pe măsură ce MBR continuă să crească și să inspire, ne exprimăm cele mai sincere mulțumiri designerilor noștri, artiștilor, invitaților și partenerilor care au făcut acest eveniment un punct de referință în călătoria modei moldovenești. Așteptăm cu nerăbdare să ridicăm și mai sus peisajul creativ și cultural al Moldovei în edițiile următoare.

O selecție de fotografii de la ediția SS24 a Moldovan Brands Runway poate fi găsită aici:
https://drive.google.com/drive/folders/1k9tCc3iSUAggCo-YctedlXKU0uOmXSWY?usp=sharing

______________________________________________________________________________________________
Despre Moldovan Brands Runway:
Moldovan Brands Runway este un eveniment de modă și o platformă care expune și promovează în Moldova, atât brandurile de modă locale, cât și cele internaționale. MBR își propune să sărbătorească și să promoveze moda moldovenească, oferind totodată un spațiu pentru colaborare și inovație în industrie. Acest eveniment include în mod obișnuit prezentări pe podium, expoziții, și alte activități legate de modă, creând un ecosistem vibrant și dinamic în lumea modei din Moldova.

Follow us